Душан Марковић: Осудио смањење плата радника у јавном сектору и лажи тобоже опозиције

Реакција Душана Марковића и Праве Јагодине на смањење плата од 40% у јагодинском јавном сектору али и лажи и обмане појединих јагодинских политиканата

Као друштвено одговорна организација и у овом тешком тренутку када сваког дана посећујемо преко 30 породица делећи преко 60 бесплатних оброка нашим суграђанима не можемо остати неми на одлуку коју је Градско веће донело на седници одржаној 19. 3. 2020. године а која се тиче умањења плата запосленима у јавном сектору града Јагодине у износу од 40%. Наиме, овом одлуком нису обухваћени родитељи који имају децу узраста до 12 година, оболели радници и радници из многобројних породица. Али, по одлуци нашег економског и правног тима у циљу заштите права радника, Правојагодинци оштро осуђују ово смањење плата а поготово што оно долази у доба када је радницима новац преко потребан, с обзиром на то да је на снази ванредно стање и борба против COVID-19 вирусом. Наиме, плате ће по речима одговорних лица из градске куће бити у истом периоду 2021. године исплаћене 140% као надокнада за ово смањење што је по нама неозбиљан приступ овим тешким данима.
Још једном напомињемо да оштро осуђујемо смањење плата у јавном сектору и предлажемо хитно поништење одлуке и доношење дијаметрално супротне одлуке о исплати једнократне помоћи свакој јагодинској породици у износу од 6.000 рсд, јер град за то има ресурсе.
Такође осуђујемо и покушај придобијања јефтиних политичких поена одређених групација јагодинских политиканата које лажима и непрофесионализмом желе да придобију симпатије Јагодинаца.
Нико у Србији не може да смањи плату са законског минимума на 18.000 рсд, то је чиста лаж и непрофесионализам оних који то изјаве а то само потврђује да није битно како се дође до лајка и објаве у пар портала, битно је да се објави.
Ако дозволимо да такви и неодговорни људи којима су сувопарне речи једино оружје воде месну заједницу а камо ли град можете да замислите и на шта би личила та месна заједница, а камо ли град.
Јагодина и Поморавци, нарочито цене дела, а не сувопарне речи и немојте се заносити да ће махање папирима да вам донесе успех на изборима, засуците рукаве и радите нешто паметно за овај народ! – закључио је Душан Марковић председник ГГ Бунт – Права Јагодина.

Погледај видео:

No Comments

Post A Comment