ДУШАН МАРКОВИЋ : 500 ОБРОКА ИЗ НАШЕ КУХИЊЕ ДАНАС ЈЕ ДАРИВАНО ЈАГОДИНЦИМА

Организација Бунт – Права Јагодина и Студентска организација Факултета педагошких наука у Јагодини данас су на Велики петак својим Јагодинцима донирали 500 оброка, ово је показатељ да увек може боље и више када је у питању помоћ нашим суграђанима. Када смо кренули са радом, из наше кухиње је нашим суграђанима достављано десетак оброка, убрзо је бројка порасла на 70 оброка да би данас показали колико уствари можемо када хоћемо и желимо. Данас смо за наредна четири дана нашим суграђанима припремили 500 оброка као и 525 васкршњих јаја, фарби за јаја и исто толико колача, краће речено – опремили смо 35 породица да онако како доликује православцима дочекају најрадоснији хришћански празник – Васкрс.

Својим делима смо током осам година рада показали да смо дорасли сваком изазову а данашња активност то и потврђује.

Ми нисмо користили робне резерве Републике Србије, ми немамо уцењене донаторе, ми немамо пара и нисмо на државним јаслама. Ми не водимо јавна предузећа, ми не плаћамо ,,волонтере” 35.000 РСД месечно, већ имамо чист образ који нема цену и који људи цене! Од тих људи и долази подршка за све наше акције и зато им неизмерно хвала уз традиционални поздрав : ,,Христос Васкрсе!” – закључио је Марковић.

Ненад Илић, председник СОФПНЈ-а додао је да је дужност студената да буду ту када је тешко, да су то радили увек и да ће то радити. Нас на Факултету уче да пре свега будемо људи, а то је данас најтеже, ми смо свој пример доброте пронашли управо у нашим професорима који помажу кад год могу а то је кључ успеха, да професор студенту уреже мисао да пре свега буде човек. Нећемо стати док се ова мука не заврши а онда настављамо са планираним активностима.

Никола Коле Павићевић је поручио да је кухиња његов живот и да у овим тешким тренуцима помаже како најбоље зна – кувањем. ,,Када су могли наши хероји на Церу и Колубари да се боре за нашу Србију, могу и ја и ови млади момци у борби против овог невидљивог непријатеља. Ово је наш мали допринос у борби против Короне.

,,Подсећамо да смо пре два дана Јагодинцима поделили 80.000 литара раствора натријум-хипохлорита бесплатно, а који смо добили од наших пријатеља из Крушевца” – истакао је Рацић Александар, заменик председника Бунта- Праве Јагодине.

ХРИСТОС ВАСКРСЕ ДРАГИ НАШИ ЈАГОДИНЦИ!

No Comments

Post A Comment