ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О СЈЕДИЊЕЊУ ПРАВЕ СРБИЈЕ И КОНЗЕРВАТИВНОГ ПОКРЕТА УЈЕДИЊЕЊЕ

Данас је у централи Праве Србије у Јагодини, потписан Споразум сједињења Праве Србије и Конзервативног покрета Уједињење са циљем заједничког политичког деловања и изласка на предстојеће председничке, парламентарне и локалне изборе. Споразум о сарадњи потписали су Душан Марковић, председник Праве Србије и одборник у Скупштини града Јагодине и председник Конзервативног покрета Уједињење, Пеђа Милосављевић, угледни београдски адвокат.

Марковић: “Ово је историјски тренутак за нас јер крећемо у уједињене свега онога што је у Србији било разједињено. Потреба свих правих и честитих Срба јесте да се у овим тешким тренуцима за Србију ујединимо око оних квалитетних и честитих ствари, али са људима који су доказани, честити и са онима који до сада нису имали политичког ангажмана. Ми данас покрећемо један нови политички замајац у коме ће учешће узети опозиционе групе грађана и удружења грађана широм Србије. Надамо се да ћемо на овом путу имати добре и квалитетне сараднике јер само тако можемо направити једну јаку политичку снагу. Србија тражи алтернативу за коју ће гласати, обзиром да је тренутна политичка сцена у Србији излизана и уверен сам да им се ближи крај на политичкој сцени Србије. Надам се да ће овај Споразум бити берићетан и да ћемо већ следеће недеље у овој просторији потписати Споразум са неким другим удружењима и групама грађана, а са циљем смене ове апсолутистичке власти и унапређење живота наших сународника, а пре свега потреба да се Срби коначно уједине око добрих људи. Овде их свакако има и има их свуда у Србији, само их треба пронаћи.”

Милосављевић: “Данас се налазимо у срцу Србије у нашем Поморављу. Наша идеја је уједињење опозције, али какве опозиције. Ово је уједињење праве опозције која није састављена од истрошених људи са истрошеним политичким идејама. Надам се да ће наши разговори после овог официјелног дела бити садржајни и да ћемо пронаћи прави пут како да се одупремо овом злу које је Србију задесило. Имали смо прилику да ових дана видимо како се наша власт понаша, како хапси људе без правног основа и задржава људе у притвору, претреса им куће, малтретира их, а сведоци смо да ова владајућа и званична опозиција ни реч не говори о томе. Дакле они се саглашавају са глобалистичком Ковид агендом која каже да свако различито мишљење од оног које је у оквиру агенде мора да буде истребљено. Ми се са тиме не слажемо и ја сам данас овде дошао да покренемо једну лавину која ће да се сручи на Србију и да одувамо ову најпре лажну опозицију, а онда да изађемо на мегдан овој власти и да их победимо по њиховим правилима.”

ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ СПОРАЗУМА:

 1. Уједињење око заједничког опозиционог деловања.
 2. Генерацијска смена на политичкој сцени Републике Србије оличена у борби дела наспрам речи.
 3. Спречавање рехабилитације бивших чиноца власти и њихових деривата.
 4. Заштита интереса грађана и очување територијалног интегритета и суверенитета Републике Србије са посебним акцентом на питање очувања Косова и Метохије у састваном делу Републике Србије.
 5. Елиминисање вештачких подела у друштву.
 6. Очување породице као стуба српске државе и борба против беле куге.
 7. Развој Српског села кроз пољопривреду, туризам и отварање производних погона, као и реконструкција постојећих у сеоским срединама које ће довести до нових радних места и побољшања живота младог српског пољопривредника.
 8. Покретање привредног замајца и отварање нових предузећа са акцентом на субвенционисање развоја домаће привреде и оживљавање уништених предузећа као државни примат.
 9. Побољшање стандарда студената и ученика и обезбеђивање права на бесплатно школовање.
 10. Промена изборног система на Републичком и локалном нивоу.
 11. Реформа правосудног и пореског система.
 12. Реформа социјалне политике и борба за социјалну правду и једнакост.
 13. Очување традиције, културне баштине и заштита животне средине.
No Comments

Post A Comment