ПРВИ КОНГРЕС БУНТ ПРАВЕ СРБИЈЕ ИЗАБРАО ДУШАНА МАРКОВИЋА ЗА СВОГ ЛИДЕРА

Јуче је у препуној сали Културног центра у Јагодини одржан први конгрес најмлађе политичке странке у Србији, БУНТ – Праве Србије.

На конгресу је од 520 делегата било присутно 502 тако да је конгрес имао кворум за пуноважно одлучивање. Радним председништвом председавао је др Милош Стојановић. Дневни ред Конгреса био је избор чланова извршног одбора, избор потпредседника странке, избор заменика председника странке и избор председника странке.

Једногласном одлуком делегата за председника странке изабран је Душан Марковић, иначе одборник у Скупштини града Јагодине.

За заменика председника изабран је Александар Рацић, док су за потпредседнике странке изабрани Никола Остојић дипломирани правник из Ниша и Милош Симић из Смедерева.

Поред делегата, конгресу су присуствовали еминентни гости и пријатељи БУНТ – Праве Србије, Народни посланици Српске странке Заветници као и њихови истакнути чланови, истакнути чланови Српског покрета Двери, представници удружења Бојево Братство, Срце Хероја, Равногорског покрета, Српско руског покрета и Колиције расељених са Косова и Метохије.

Из оправданих разлога конгресу није присуствовала председница Српске странке Заветници, Милица Ђурђевић Стаменковски, али је послала писмо подршке које је прочитано на конгресу. Конгресу се обратио Народни посланик Српске странке Заветници и високи функционер ове странке Страхиња Ерац из Краљева.

Путем видео линка подршку БУНТ – Правој Србији из Црне Горе дао је Владислав Дајковић, лидер Слободне Црне Горе и један од истакнутих бораца против режима Мила Ђукановића.

Након избора на место председника БУНТ – Праве Србије, Марковић је поручио:

„Једанаест година бесомучне борбе у којима смо својим делима градили и изградили БУНТ – Праву Србију.

Годинама уназад нас сви својатају и говоре како смо плод ових или оних, а ми смо показали овом препуном салом да смо своји и да припадамо само грађанима Републике Србије.

Настали смо на Светосавском, Косовском и Равногорском завету и као такви нећемо дозволити домаћим издајницим и окупаторској чизми да нам отима Косово и Метохију. Бранићемо виталне националне интересе као наши славни преци.

Говоре нам да се живи добро, а сви знамо да није тако. Доводе нам стране инвестиције са причом да сви желе да улажу код нас, а ми добро знамо да је то само због јефтине радне снаге. Уништили су српску пољопривреду и сточарство и тако независног српског домаћина, српског сељака ставили на руб егзистенције. Ово пропадање и разарање наше мајке Србије зауставићемо на изборима 17. децембара. Ми ћемо на изборима подржати национално уједињење, јер смо уверени да будући шеф српске државе треба да буде жена борац, мајка и чувар Косовског завета, наша сестра Милица Ђурђевић Стаменковски.

Захвалан сам својим саборцима и делегатима данашњег конгреса који су ми указали поверење и дали подстрек да наставимо борбу на коју смо се заветовали. Живела Србија!“

У културном делу наступао је народни гуслар Милан Јовановић.

No Comments

Post A Comment