САБОР ТРНОВЕ ПЕТКЕ У РАЈКИНЦУ

У препуној сали дома културе у Рајкинцу крај Јагодине одржан је традиционални Сабор фолклора „Трнова Петка“, који већ трећу годину за редом организује градски одбор јагодинске БУНТ – Праве Србије, а на предлог Владана Петровића функционера ове партије.

Овогодишњи сабор на иницијативу одборника БУНТ – Праве Србије помогла је и локална самоуправа.

Ову културну манифестацију отвориле су сестре Милић, певањем химне Боже правде.

„Пре три године на моју иницијативу покренули смо ову манифестацију и ово је сада трећа година за редом како организујемо. Пресрећан сам када видим пуну салу са преко 300 гледалаца и 100 учесника. Ово је духовни и културни празник за наше село. Што бољи и квалитетнији живот на селу био је мој мотив за улазак у политику и на неки начин ти моји циљеви кренули су да се остварују.

Желим да се захвалим свима који су помогли и узели учешће у организацији манифестације, а то пре свега мислим на наше вредне домаћице њих десетак, које су се потрудиле да украсе салу и приреде богату трпезу. Такође велика захвалност иде породици Милановић за помоћ коју су пружили у реализацији сабора, док

посебна захвалност свакако иде нашим учесницима, културно уметничким друштвима која су обогатила ово вече и без којих овај сабор не би имао смисла.“ Рекао је Владан Петровић, потпредседник јагодинског Градског одбора БУНТ – Праве Србије.

Овогодишњи домаћин сабора било је културно уметничко друштво „Моравац“ из Дубоке док су учешће узели и културно уметничко друштво „Рузмарин“ из Драгова крај Рековца и КУД „Коча Анђелковић“ из Кочиног села.

Након приредбе организована је игранка уз диџеја за све учеснике и госте сабора која је трајала до касно у ноћ.

No Comments

Post A Comment